Vandr Bag Monteblanco Colombia Maracuja Fermentation
20 g mleté výběrové kávy Monteblanco Colombia Maracuja Fermentation k přípravě 300 ml filtrované kávy (2 šálky)
Odkud pochází: Rodrigo Sanchez Valencia
Druh: Arabica Caturra
Jak vysoko si rostla: 1730 m n. m.
Zpracování: Fermentation Maracuja Fully Washed
Chuť: maracuja, citrusové plody, kakao
Kategorie: | Káva |
---|
Nebuďte již pod tlakem, že na výletě, na sjezdovce, na lodi, na horách, na kole, prostě kdekoli budete složitě hledat dobrou kávu, nebo že se vám do batohu nevejde kávovar. Díky Vandr Bagu připravíte rychle a snadno čerstvou kávu. Nepotřebujete žádný přístroj, vše zvládnete díky patentované metodě Grower's cup pro přípravu filtrované kávy. Stačí nalít do sáčku horkou vodu, chvíli počkat a můžete vychutnat 300 ml (2 šálky) lahodné filtrované výběrové kávy Monteblanco Colombia Maracuja Fermentation.
Postup přípravy najdete ZDE
Zrnková káva Monteblanco Colombia Maracuja Fermentation
Tato vzrušující káva fermentována s maracujou z farmy Monteblanco nabízí jedinečné sladké, ovocné příchutě, které milujeme.
O kávě
Farmář Rodrigo Sanchez Valencia představuje třetí generaci na farmě Monteblanco. Jeho dědeček začal pěstovat kávu na této farmě před několika desetiletími a dnes Rodrigo pracuje na zachování přírodní rozmanitosti a produktivity farmy.
Pěstování a sklizeň
Při sklizni jsou třešně sklízeny ručně a okamžitě převáženy na mokrý mlýn na farmě. Ještě před zpracováním třešní Rodrigo přidá směs deseti různých kvasinek, včetně laktobacilů, saccharomyces a cerevisiae, k třešním, aby podpořil fermentaci. Rodrigo do této směsi také přidává maracuju pro vytvoření dalšího chuťového profilu. Nakonec přidává směs bohatou na cukr, jako je melasa, panela nebo krystalový cukr, aby urychlil fermentaci. Směs je uzavřena a fermentuje po dobu 8 dní.
Po fermentaci jsou kávová zrna proprána čistou vodou a rozložena na parabolických postelích k sušení, které trvá přibližně 20 až 25 dní. Parabolický tvar postelí umožňuje lepší proudění vzduchu, což napomáhá zajistit rovnoměrné sušení zrn a může přispět k vytvoření lepších chuťových profilů v kávě.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.