Monteblanco Colombia Maracuja Fermentation, zrnková káva
Odkud pochází: Finca Monteblanco, Acevedo, Huila, Colombia
Druh: Arabica Caturra
Jak vysoko si rostla: 1730 m n. m.
Zpracování: Fermentation Maracuja Fully Washed
Chuť: maracuja, citrusové plody, kakao
Doporučujeme přípravu: alternativní metody
Není skladem balení, které chcete? Stačí napsat na putovniprazirnaeshop@gmail.com, pražíme obvykle 2x do týdne a na přání Vám rádi připravíme jakékoliv množství nebo balení kávy.
Kategorie: | Zrnková káva |
---|
Zrnková káva Monteblanco Colombia Maracuja Fermentation
Tato vzrušující káva fermentována s maracujou z farmy Monteblanco nabízí jedinečné sladké, ovocné příchutě, které milujeme.
O kávě
Farmář Rodrigo Sanchez Valencia představuje třetí generaci na farmě Monteblanco. Jeho dědeček začal pěstovat kávu na této farmě před několika desetiletími a dnes Rodrigo pracuje na zachování přírodní rozmanitosti a produktivity farmy.
Pěstování a sklizeň
Při sklizni jsou třešně sklízeny ručně a okamžitě převáženy na mokrý mlýn na farmě. Ještě před zpracováním třešní Rodrigo přidá směs deseti různých kvasinek, včetně laktobacilů, saccharomyces a cerevisiae, k třešním, aby podpořil fermentaci. Rodrigo do této směsi také přidává maracuju pro vytvoření dalšího chuťového profilu. Nakonec přidává směs bohatou na cukr, jako je melasa, panela nebo krystalový cukr, aby urychlil fermentaci. Směs je uzavřena a fermentuje po dobu 8 dní.
Po fermentaci jsou kávová zrna proprána čistou vodou a rozložena na parabolických postelích k sušení, které trvá přibližně 20 až 25 dní. Parabolický tvar postelí umožňuje lepší proudění vzduchu, což napomáhá zajistit rovnoměrné sušení zrn a může přispět k vytvoření lepších chuťových profilů v kávě.
Pokud si přejete svou kávu namlít, napište nám do poznámky na jakou hrubost - tedy pro jaký způsob přípravy bude určena.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.