Pro začátek

Byla v akci, tak ji zkusíme. Je dobré nesledovat jen akční ceny, ale i datum pražení, rok sklizně, odrůdu kávovníku a v neposlední řadě metodu zpracování. To vše dohromady vytváří potenciál chutí, které mají za úkol pražírny zachytit a předat Vám. Pokud informace na sáčku v supermarketu nenajdete, je velká pravděpodobnost, že i po sebelepší přípravě a dodržení všech postupů Vás výsledný šálek zklame.

 

Nestopuj to, vymáčkni z toho, co se dá. Není vůbec od věci při přípravě kávy používat stopky (třeba na mobilu) a váhu (kuchyňská obvykle postačí). Ba naopak pro nalezení toho nejlepšího z kávových zrn je nezbytné hlídat dobu extrakce i gramáž. 

 

Cítím z té kávy syrečky. Mýty o ledničkách už jsou pasé. Kávu skladujte na suchém místě, což lednička, ve které káva absorbuje vlhkost a pachy, opravdu není. Dále se snažíme kávu udržovat v chladu, temnu a v takovém obalu, který zamezí přístupu kyslíku.

 

Základ víme a jak to nameleme?

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení