Příprava kávy ve french pressu

 

French press

Pro nenáročnou přípravu a opravdu plný kávový zážitek je French press velmi oblíbený.

 

Poměr kávy:     6 g kávy na 100 g vody
Hrubost mletí:  mořská sůl
Teplota vody:   91-94 st. C
Předpaření:      30 sekund
Doba přípravy: 4-5 minut

 

Náš tip na přípravu:

  1. Nasypeme namletou kávu do french pressu a zalijeme vodou o teplotě 91-94 stupňů. Necháme louhovat 4-5 minut.
  2. Poté nasadíme víčko a plynule stačíme.
  3. Výsledný nápoj přelijeme. Nikdy nenecháváme kávu ve french pressu, může zhořknout.

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení