Příprava kávy v moka konvičce

Moka konvička

moka konvicka

Též moka express, caffettiera, bialetka (po vynálezci jménem Alfonso Bialetty).

Poměr kávy:     7 g kávy na 100 g vody
Hrubost mletí:  cukr moučka nebo krupice

 

Pro kávu spíše podobnou espressu zvolte jemné mletí, pro kávu více podobnou filtrované hrubší mletí.

 

Náš tip na přípravu:

  1. Do spodní části moka konvičky nalijeme horkou vodu po píst.
  2. Sítko naplníme mletou kávou až po okraj. Neupěchováváme!
  3. Nasadíme horní nádobku a zašroubujeme.
  4. Položíme na zdroj tepla a necháme vařit.
  5. S prvním "zabubláním/zachrochtáním" moku sundáme ze zdroje tepla a počkáme a ž se horní nádobka naplní kávou.

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení