Příprava kávy v dripperu V 60

 

Hario V60

Klasický případ přísloví, v jednoduchosti je síla.

Poměr kávy:     6 g kávy na 100 g vody
Hrubost mletí:  cukr krupice
Teplota vody:   91-94 st. C
Předpaření:      30 sekund
Doba přípravy: do 3 minut
Filtr:                  papírový V60 dle velikosti dripperu

 

Náš tip na přípravu (pro dripper velikosti 02):

  1. Vložíme do dripperu papírový filtr a propláchneme horkou vodou. Vodu poté vylijeme.
  2. Nasypeme 18 g namleté kávy nasypeme do dripperu.
  3. Zapneme časovač a začneme zalévat vodou o teplotě 91-94 stupňů. Nejprve spaříme jen trochou vody a počkáme 30 sekund.
  4. Zaléváme pomalu krouživým pohybem po dobu 90 sekund, lehce cca 1 cm od stěny, až do 300 g vody. Celý proces filtrování by měl být hotový do 3 minut.

V ideálním případě se Vám káva v dripperu srovná do rovné plochy tzv. "postýlka".

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení