Příprava kávy v aeropressu

 

Aeropress

Vypadá jako velká injekční stříkačka a můžeme si s ním doslova hrát, vymýšlet a ovlivňovat výslednou chuť.

Poměr kávy:     7,5 g kávy na 100 g vody
Hrubost mletí:  cukr krupice
Teplota vody:   91-94 st. C
Předpaření:      30 sekund
Doba přípravy: cca 90 sekund
Filtr:                  papírový do aeropressu

Náš tip na přípravu:

  1. Umístěte aeropress vzhůru nohama.
  2. Do sítka vložte papírový filtr a propláchněte ho horkou vodou.
  3. 18 g namleté kávy nasypte do aeropressu.
  4. Zapněte časovač a začněte zalévat vodou o teplotě 91-94 stupňů. Nejprve spařte jen trochou vody (cca 30 g), promíchejte, počkejte 30 sekund a dolijte po okraj.
  5. Až se celkový čas přehoupne přes 60 sekund, nasaďte sítko, otočte celý aeropress na hrnek a můžete začít stlačovat, dokud neuslyšíte "pfff" ( nestlačujte do úplného konce, crema v tomto případě není chuťově zajímavá). Celý proces filtrování by neměl překročit 90 sekund.

 

Naším tipem je příprava aeropressu vzhůru nohama, ale existuje i způsob, kdy se aeropress neobrací a rovnou se přikládá na hrnek.

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení