Vandr Drip Mix 3 druhů káv

6 x sáček 10 g mleté výběrové kávy

2 x Carmo de Minas Brazil

Odkud pochází: Brazil, Carmo de Minas
Druh: Arabika / Yellow Bourbon
Jak vysoko si rostla: 1100 - 1300 m n. m.
Zpracování: Pulped - natural
Chuť: kakaové boby, rozinky, hnědý cukr, smetana

2 x  Asman Arianto Indonesia

Odkud pochází: Asman Arianto Indonesia
Druh: Arabica Absinnia, Ateng, Timtim
Jak vysoko si rostla: 1500 – 1700 m n. m.
Zpracování: Natural
Chuť: třešeň, jahodový džem, kiwi

2 x   Monteblanco Colombia Maracuja Fermentation

Odkud pochází: Rodrigo Sanchez Valencia
Druh: Arabica Caturra
Jak vysoko si rostla: 1730 m n. m.
Zpracování: Fermentation Maracuja Fully Washed
Chuť: maracuja, citrusové plody, kakao

 

Skladem
220 Kč / ks
Kategorie: Káva na cesty

Ať už pracujete nebo odpočíváte, prostě děláte cokoli, díky Vandr dripu připravíte rychle a snadno čerstvou kávu. Stačí hodit jeden z těchto sáčků do šálku, přidat trochu horké vody, a máte skvělý šálek filtrované kávy bez potřeby mletí, vážení, měření, french pressu, přípravy espressa, areopressu, extrahování nebo stresu.

Postup přípravy najdete ZDE 

Zrnková káva Carmo de Minas Brazil

Carmo de Minas Brazil je káva s velmi tradičním, zemitým chuťovým profilem s tóny kakaových bobů, rozinek a hnědého cukru. Tato káva není kyselá má výrazné silné tělo a zároveň je až smetanově jemné. Perfektní také pro přípravu mléčných variant.
  

O kávě


Tarcízio Aldo Zugliani zakoupil farmu Fazenda Sao Francisco da Bela Vista v roce 1993. Během let provedl významné zlepšení infrastruktury farmy. Postavil terasy pro sušení kávy a investoval do moderního zpracovatelského vybavení a rotačních sušiček. Farmu znovu zalesnil mladými sazenicemi, což zvýšilo produktivitu a především kvalitu kávy. 
 
Pěstování a sklizeň

Farmář Tarcízio Aldo Zugliani se zaměřuje více na kvalitu kávy než na objem produkce. K pěstování, sklizni a zpracování přistupuje s velkým důrazem na detail. Nadmořská výška 1100 - 1300 m a sopečná půda v Brazílii představují optimální podmínky pro pěstování vyvážené kávy s plným tělem. Plochý charakter farmy umožňuje používat mechanické sklízecí stroje, které jsou stále citlivější a sklízí pouze plně zralé třešně. Po sklizni se třešně zbavují dužiny a suší na terasách na slunci. 
 

Zrnková káva Arabica Asman Arianto Indonesia

Hotový gejzír vůní a chutí, jako když vybuchne sopka. 
Indonésie je divoká, barevná a nespoutaná a přesně taková je i káva pocházející z této oblasti. 
Ovocné tóny s jemnou sladkostí připomínají svěží třešně, sladký jahodový džem a několikrát už ve spojení s ní padlo i slovo cukrová vata. 
 
Hodí se na všechny alternativní přípravy, ale nepohoří ani při přípravě espressa. Pro všechny experimentátory bude pokladem, protože skrývá ohromnou škálu chutí a při experimentování tak vždy vynikne jiná nuance, zkrátka se nám jí snad ještě nepovedlo zkazit za žádných okolností.
 
O kávě

Majitel farmy Asman Arianto pochází původně z Palembangu v Jižní Sumatře, ale od roku 1998 žije a pracuje v Acehu Tengah, Severní Sumatra. Většina farmářů v Acehu Tengah jsou přistěhovalci. Mnoho z nich bylo evakuováno z Sinabung Berastagi v Severní Sumatře poté, co se dlouho nečinná sopka v roce 2013 opět začala pravidelně projevovat aktivitou.

Když farmář Asman Arianto přišel do Acehu,  založil družstvo Ribang Gayo Musara. Jeho cílem je nabízet konkurenceschopné ceny, které mohou farmářům pomoci reinvestovat do svých farem a rodin. V současné době má družstvo více než 350 členů, kteří dodávají kávové třešně do zpracovatelského zařízení v Pantan Musara.


Pěstování

První kávovníky na Jakartě zasadila holandská koloniální vláda již v 17. století. Nyní je Indonésie 12. největším světovým producentem kávy. Téměř všechny farmy na Sumatře jsou malé. Průměrně mají farmy plochu od 0,5 do 2,5 hektaru. V hornatém a těžko přístupném terénu pěstují farmáři spolu s kávou také zeleninu, ovoce a koření. Proto tato káva v sobě ukrývá rozmanitou směs ovocných tónů, chutí a vůní. Kromě pěstování kávy mnoho malých farmářů také pracuje jako nájemní pracovníci na nedalekých plantážích čaje. 

Sklizeň

Indonésie je známa svým jedinečným zpracováním kávy místní metodou giling basah. Asman a jeho tým však rozšiřují možnosti zpracování mimo tradiční metodu, což umožňuje vytváření různorodých typů káv s různými chuťovými charakteristikami. 
Třešně jsou ručně sklízeny na farmách členů družstva Ribang Gayo Musara. Po dodání do kooperativního mokrého mlýna projde třešeň náročným výběrovým procesem. Třešně jsou poté pokládány k sušení na zvýšených postelích ve skleníku.

Zrnková káva Monteblanco Colombia Maracuja Fermentation

Tato vzrušující káva fermentována s maracujou z farmy Monteblanco nabízí jedinečné sladké, ovocné příchutě, které milujeme.

O kávě

Farmář Rodrigo Sanchez Valencia představuje třetí generaci na farmě Monteblanco. Jeho dědeček začal pěstovat kávu na této farmě před několika desetiletími a dnes Rodrigo pracuje na zachování přírodní rozmanitosti a produktivity farmy. 

Farma Monteblanco se nachází v blízkosti Cueva de los Guacharos, jednoho z 59 chráněných parků v Kolumbii. Nedaleko protéká řeka Suaza, která poskytuje sladkou vodu pro pěstování a zpracování kávových zrn. Rodrigo na své farmě Monteblanco pěstuje odrůdy Caturra, Geisha, Pink Bourbon a Pacamara. Vysoká nadmořská výška a skvělé mikroklima Acevedo, Huila vytváří ideální podmínky pro pěstování speciálních odrůd káv.

 


Pěstování a sklizeň

Při sklizni jsou třešně sklízeny ručně a okamžitě převáženy na mokrý mlýn na farmě. Ještě před zpracováním třešní Rodrigo přidá směs deseti různých kvasinek, včetně laktobacilů, saccharomyces a cerevisiae, k třešním, aby podpořil fermentaci. Rodrigo do této směsi také přidává maracuju pro vytvoření dalšího chuťového profilu. Nakonec přidává směs bohatou na cukr, jako je melasa, panela nebo krystalový cukr, aby urychlil fermentaci. Směs je uzavřena a fermentuje po dobu 8 dní.

Po fermentaci jsou kávová zrna proprána čistou vodou a rozložena na parabolických postelích k sušení, které trvá přibližně 20 až 25 dní. Parabolický tvar postelí umožňuje lepší proudění vzduchu, což napomáhá zajistit rovnoměrné sušení zrn a může přispět k vytvoření lepších chuťových profilů v kávě.

Zpět do obchodu