Vandr Drip Asman Arianto Indonesia
6 x sáček 10 g mleté výběrové kávy Asman Arianto Indonesia
Odkud pochází: Asman Arianto Indonesia
Druh: Arabica Absinnia, Ateng, Timtim
Jak vysoko si rostla: 1500 – 1700 m n. m.
Zpracování: Natural
Chuť: třešeň, jahodový džem, kiwi
Kategorie: | Káva na cesty |
---|
Ať už pracujete nebo odpočíváte, prostě děláte cokoli, díky Vandr Dripu připravíte rychle a snadno čerstvou kávu. Stačí hodit jeden z těchto sáčků do šálku, přidat trochu horké vody, a máte skvělý šálek filtrované kávy Asman Arianto Indonesia bez potřeby mletí, vážení, měření, french pressu, přípravy espressa, areopressu, extrahování nebo stresu.
Postup přípravy najdete ZDE
Zrnková káva Arabica Asman Arianto Indonesia
Majitel farmy Asman Arianto pochází původně z Palembangu v Jižní Sumatře, ale od roku 1998 žije a pracuje v Acehu Tengah, Severní Sumatra. Většina farmářů v Acehu Tengah jsou přistěhovalci. Mnoho z nich bylo evakuováno z Sinabung Berastagi v Severní Sumatře poté, co se dlouho nečinná sopka v roce 2013 opět začala pravidelně projevovat aktivitou.
Když farmář Asman Arianto přišel do Acehu, založil družstvo Ribang Gayo Musara. Jeho cílem je nabízet konkurenceschopné ceny, které mohou farmářům pomoci reinvestovat do svých farem a rodin. V současné době má družstvo více než 350 členů, kteří dodávají kávové třešně do zpracovatelského zařízení v Pantan Musara.
Pěstování
První kávovníky na Jakartě zasadila holandská koloniální vláda již v 17. století. Nyní je Indonésie 12. největším světovým producentem kávy. Téměř všechny farmy na Sumatře jsou malé. Průměrně mají farmy plochu od 0,5 do 2,5 hektaru. V hornatém a těžko přístupném terénu pěstují farmáři spolu s kávou také zeleninu, ovoce a koření. Proto tato káva v sobě ukrývá rozmanitou směs ovocných tónů, chutí a vůní. Kromě pěstování kávy mnoho malých farmářů také pracuje jako nájemní pracovníci na nedalekých plantážích čaje.
Sklizeň
Indonésie je známa svým jedinečným zpracováním kávy místní metodou giling basah. Asman a jeho tým však rozšiřují možnosti zpracování mimo tradiční metodu, což umožňuje vytváření různorodých typů káv s různými chuťovými charakteristikami. Třešně jsou ručně sklízeny na farmách členů družstva Ribang Gayo Musara. Po dodání do kooperativního mokrého mlýna projde třešeň náročným výběrovým procesem. Třešně jsou poté pokládány k sušení na zvýšených postelích ve skleníku.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.