Carmo de Minas Brazil, zrnková káva
Odkud pochází: Sao Franciso de Bela Vista, Carmo de Minas, Brazil
Druh: Arabika / Yellow Bourbon
Jak vysoko si rostla: 1100 - 1300 m n. m.
Zpracování: Pulped - natural
Chuť: Kakaové boby, rozinky, hnědý cukr, smetana
Doporučujeme přípravu: Espresso
Není skladem balení, které chcete? Stačí napsat na putovniprazirnaeshop@gmail.com, pražíme obvykle 2x do týdne a na přání Vám rádi připravíme jakékoliv množství nebo balení kávy.
Kategorie: | Zrnková káva |
---|
Zrnková káva Carmo de Minas Brazil
Carmo de Minas Brazil je káva s velmi tradičním, zemitým chuťovým profilem s tóny kakaových bobů, rozinek a hnědého cukru. Tato káva není kyselá, espresso z ní připravené má výrazné silné tělo a zároveň je až smetanově jemné. Perfektní také pro přípravu mléčných variant.
O kávě
Tarcízio Aldo Zugliani zakoupil farmu Fazenda Sao Francisco da Bela Vista v roce 1993. Během let provedl významné zlepšení infrastruktury farmy. Postavil terasy pro sušení kávy a investoval do moderního zpracovatelského vybavení a rotačních sušiček. Farmu znovu zalesnil mladými sazenicemi, což zvýšilo produktivitu a především kvalitu kávy.
Pěstování a sklizeň
Farmář Tarcízio Aldo Zugliani se zaměřuje více na kvalitu kávy než na objem produkce. K pěstování, sklizni a zpracování přistupuje s velkým důrazem na detail. Nadmořská výška 1100 - 1300 m a sopečná půda v Brazílii představují optimální podmínky pro pěstování vyvážené kávy s plným tělem. Plochý charakter farmy umožňuje používat mechanické sklízecí stroje, které jsou stále citlivější a sklízí pouze plně zralé třešně. Po sklizni se třešně zbavují dužiny a suší na terasách na slunci.
Farmář Tarcízio Aldo Zugliani se zaměřuje více na kvalitu kávy než na objem produkce. K pěstování, sklizni a zpracování přistupuje s velkým důrazem na detail. Nadmořská výška 1100 - 1300 m a sopečná půda v Brazílii představují optimální podmínky pro pěstování vyvážené kávy s plným tělem. Plochý charakter farmy umožňuje používat mechanické sklízecí stroje, které jsou stále citlivější a sklízí pouze plně zralé třešně. Po sklizni se třešně zbavují dužiny a suší na terasách na slunci.
Pokud si přejete svou kávu namlít, napište nám do poznámky na jakou hrubost - tedy pro jaký způsob přípravy bude určena.